Prijzen hoortoestellen

Specsavers streeft ernaar om betaalbare en professionele hoorzorg te leveren voor iedereen. Doordat Specsavers een groot internationaal bedrijf is, profiteren we van schaalvoordelen waardoor wij de inkoopprijzen van onze producten laag kunnen houden. Dit voordeel rekenen wij door aan onze klanten.

Wat uw hoortoestel exact gaat kosten, kunnen wij u nu helaas nog niet vertellen. U wordt na het invullen van een vragenlijst door uw zorgverzekeraar in een van de categorieën ingedeeld, waarvoor verschillende tarieven zijn vastgelegd. Wij hebben geen invloed op deze kosten. We kunnen u wel vooraf de prijzen per categorie per zorgverzekeraar laten zien.

De eigen bijdrage

Sinds 1 januari 2013 is het prijskaartje van een hoortoestel, de eigen bijdrage die u daarvoor betaalt, als u voor vergoeding in aanmerking komt onder uw basis verzekering. Dit bedrag betaalt u in de Specsavers winkel waar u het hoortoestel koopt. Indien u voldoet aan alle voorwaarden, wordt het resterende deel vergoed door uw zorgverzekeraar.

gehoorapparaat gehoorapparaat gehoorapparaat

Uw 1e hoortoestel

gehoorapparaat gehoorapparaat

Uw 2e hoortoestel

Zo wordt de prijs van uw hoortoestel bepaald:

De overheid heeft bepaald dat onder de basisverzekering u een deel van de aanschafwaarde van ieder hoortoestel zelf dient te betalen: de eigen bijdrage. Omdat Specsavers afspraken heeft met alle zorgverzekeraars zullen wij het deel van dat uw zorgverzekeraar vergoedt onder uw verzekering, rechtstreeks declareren bij uw verzekeraar.

Indien u echter nog een eigen risico heeft, wordt dit bedrag door uw zorgverzekeraar op de vergoeding in mindering gebracht en dient u dit bedrag zelf te betalen.

Als uw verzekering uw hoortoestellen vergoedt, maar niet volledig, vergoedt Specsavers uw eigen bijdrage voor een hoortoestel en tot en met 31 december 2016 voor twee hoortoestellen.

Als u ook geen eigen risico meer heeft, is uw hoortoestel of zijn uw hoortoestellen voor u als het ware gratis.

Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

Eigen risico
Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. U kunt ook vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico.

Verplicht eigen risico
In 2016 bedraagt het verplichte eigen risico 385 euro.

Eigen bijdrage
Voor sommige zorg uit het basispakket moet u een eigen bijdrage betalen. Dat betekent dat u een deel van de kosten zelf moeten betalen. Dit komt bovenop uw eigen risico.

2 hoortoestellen zonder bijbetaling
ongeacht waar en hoe u verzekerd bent

Bekijk de aanbieding

Eigen bijdrage

Na het invullen van een vragenlijst wordt u door uw zorgverzekeraar in één van de categorieën ingedeeld. In dit overzicht laten we u vooraf de vastgestelde prijzen per categorie per zorgverzekeraar zien. Alleen Specsavers vergoedt de volledige eigen bijdrage op het eerste hoortoestel bij alle categorieën (1 t/m 5).


Selecteer uw zorgverzekeraar:

Selecteer hierboven uw zorgverzekeraar en bekijk de eigen bijdrage per categorie.

Aan deze bedragen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer voor de actuele prijs altijd bij uw audicien.

Bekijk onze hoorzorg magazines online

Specsavers magazines

Lees nu

Kom bij ons langs!

en laat u adviseren door onze StAr geregistreerde audiciens

Vind uw winkel

Altijd bij Specsavers