Mythes rondom hoorverlies

Het échte verhaal over onze hoorzorg

Wist u dat hoortoestellen zo klein zijn dat ze nauwelijks zichtbaar zijn? Of dat Specsavers wereldwijd één van de grootste aanbieders van hoortoestellen is? Er bestaan ontzettend veel misvattingen rondom gehoorverlies. Aan de hand van de meest voorkomende mythes vertellen we u graag het echte, op feiten gebaseerde verhaal.

Mythe 1:

‘De aanbieding Uw zorgverzekeraar vergoedt 75% en Specsavers de rest, is te mooi om waar te zijn’

Specsavers is wereldwijd een van de grootste aanbieders van hoortoestellen. Daardoor kunnen we groot inkopen en de volledige eigen bijdrage op de hoortoestellen van onze klanten vergoeden. Uw basisverzekering vergoedt 75% van uw hoortoestel en een aanvullende verzekering kan de overige 25% vergoeden. Mocht dit niet het geval zijn, dan betaalt Specsavers de resterende eigen bijdrage voor 2 hoortoestellen. Zo kunnen we u verzekeren van 2 hoortoestellen zonder bijbetaling, ongeacht waar en hoe u verzekerd bent. Daarbij doen we geen concessies op de kwaliteit van ons assortiment. Het eigen risico blijft, zoals bij elke zorg, wel van toepassing.

Bekijk de actie
Mythe 2:

‘Ik heb echt geen hoortoestel nodig!’

Vindt u dat mensen in uw omgeving vaak mompelen? Zet u de tv steeds harder omdat u het niet kunt verstaan? Dit zijn tekenen dat uw gehoor achteruit gaat. Wist u dat gehoorverlies vooral bij mensen boven de 50 toeneemt en mensen na de eerste tekenen gemiddeld 7 jaar wachten met het zoeken van hulp? Om te blijven genieten van een sociaal leven, muziek en gesprekken, is het belangrijk om er tijdig achter te komen of u gehoorverlies heeft. Kom gratis en vrijblijvend een gehoortest doen. Wanneer blijkt dat een hoortoestel uw leven kan verbeteren zullen we u uiteraard verder helpen.

Gratis en vrijblijvende gehoortest
Mythe 3:

‘Hoortoestellen zijn grote lelijke apparaten’

De meeste hoortoestellen zijn tegenwoordig zo klein dat ze nauwelijks zichtbaar zijn. Er zijn twee typen hoortoestellen te onderscheiden: achter het oor of in het oor. Door delen transparant te maken en op uw haarkleur aan te passen, zal het hoortoestel nog minder opvallen. Welk hoortoestel bij u past, is afhankelijk van de mate van uw gehoorverlies en uw wensen.

Bekijk ons assortiment
Mythe 4:

‘Bij Specsavers krijg je oude modellen of slechte kwaliteit hoortoestellen’

De hoortoestellen van Specsavers worden volgens de nieuwste technologie ontwikkeld, geproduceerd door marktleiders in hoortechnologie én zijn goedgekeurd door alle zorgverzekeraars. Door de grote technologische vooruitgang is er een volledig nieuwe generatie digitale hoortoestellen beschikbaar. We houden innovaties in de branche nauwlettend in de gaten zodat we snel kunnen inspelen op de meest actuele ontwikkelingen. Zo zorgen we dat u de beste hooroplossing krijgt!

Zo werken onze hoortoestellen
Mythe 5:

‘Specsavers is een opticien die hoortoestellen erbij verkoopt’

Oogzorg én hoorzorg zijn beide hoofdactiviteiten van Specsavers. Wij geloven dat goede hoorzorg alleen door professionele hoorspecialisten kan worden waargemaakt. Daarom wordt u bij Specsavers altijd geholpen door volledig gediplomeerde audiciens, die voldoen aan het keurmerk StAr. Ze kunnen uw gehoorverlies vaststellen en adviseren over een passende oplossing.

Lees meer over onze audiciens
Mythe 6:

‘Bij een hoortoestel zijn veel verborgen kosten’

Goede hoorzorg moet beschikbaar zijn voor iedereen. Veel mensen denken dat er veel verborgen kosten zijn, maar niets is minder waar. U krijgt altijd een hoortoestel zonder bijbetaling. Daarbij bieden we ook:

  • 5 jaar gratis garantie
  • 5 jaar gratis service
  • 5 jaar gratis nazorg

Wij verkopen batterijen en reinigingsproducten zodat u naast de service die u krijgt van ons, zelf zo goed mogelijk voor uw hoortoestel kunt zorgen.

Lees meer over de garantie