Gehoorbescherming

Met onze gehoorbeschermers

Steeds meer gehoorschade ontstaat door blootstelling aan lawaai. Boven de 80dB(A), de geluidssterkte waarvoor het menselijk gehoor gevoelig is, is geluid schadelijk. Bijvoorbeeld een grasmaaier maakt meer lawaai dan deze norm, net als in een nachtclub waar de geluidssterkte maar liefst 110dB(A) is. Voorkom beschadigingen van uw gehoor met Specsavers gehoorbeschermers. Onze ruime selectie comfortabele oordoppen heeft speciale filters voor verschillende omgevingen.

Gehoorbescherming op de werkvloer

Voor preventie van gehoorschade op het werk zijn in de Arbo-wet regels opgenomen. De werkgever is verplicht maatregelen te nemen om het geluidsniveau te verminderen. Boven de 80 dB(A) moet gehoorbescherming ter beschikking worden gesteld, bij geluid harder dan 85 dB(A) is de werknemer ook verplicht om die te gebruiken.

Specsavers gehoorbeschermer WorkSafe van het merk Alpine, is geschikt voor de professionele werkomgeving. Uw oren worden beschermd en tegelijkertijd blijft u belangrijke geluiden goed horen. De communicatie met uw collega’s blijft met deze oordoppen behouden.

Heeft u liever een Custom Made gehoorbeschermer? Ook daarmee helpt uw Specsavers-audicien u graag. Bij deze gehoorbeschermers van Variphone wordt de pasvorm op uw individuele oor afgestemd. Door het maken van een oorafdruk ontstaat individuele gehoorbescherming van zeer hoge kwaliteit. De Custom Made gehoorbeschermers zijn inclusief luxe etui en schoonmaakhaakje, anti-allergische coating en 5 jaar garantie. Op de pasvorm wordt 3 maanden garantie gegeven.

Verstandig muziekgebruik

Vooral jongeren hebben vaker te maken met zogenoemd vrijetijdslawaai. Tijdens het uitgaan, op festivals, of door het luisteren naar een MP3-speler kan gehoorschade ontstaan. Verstandig muziekgebruik kan dit voorkomen. Luister niet te lang of te vaak naar te harde muziek en gebruik onze speciale allfit gehoorbeschermer: de Alpine PartyPlug. Dankzij de akoestische filters van deze oordopjes blijf je de muziek goed horen en kun je hier veilig van genieten.

Onze Alpine gehoorbeschermers

Specsavers levert allfit gehoorbescherming van het merk Alpine. Met speciale filters wordt onaangenaam lawaai gedempt zonder geluiden te blokkeren die we juist wel willen horen, zoals stemmen of muziek. De oordoppen zijn vervaardigd uit duurzaam en flexibel materiaal, dat door lichaamswarmte zacht wordt en zich aanpast aan de vorm van de gehoorgang. Daardoor zitten de thermo plugs zeer comfortabel in het oor. De producten worden geleverd in een fraai kunststof doosje. Voor het makkelijk inbrengen van de oordoppen, wordt een handig inbrenghulsje meegeleverd.

De Alpine gehoorbeschermers zijn verkrijgbaar in 6 varianten, met speciale filters voor verschillende omgevingen:

  • Pluggies Swim: zorgen ervoor dat er bij kinderen geen water in de oren komt tijdens het zwemmen, douchen en in bad gaan. De thermo plugs zorgen ervoor dat het oor goed wordt afgesloten en dankzij het speciale materiaal blijft de oordop goed in het oor zitten. Het filter zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid wordt gereduceerd naar een acceptabel niveau, waardoor de kinderen alles nog goed kunnen verstaan.
  • SwimSafe: voorkomen dat er water in het oor komt tijdens het zwemmen, douchen of watersporten. Niet dieper dan 1 meter onder water gebruiken. Ook geschikt voor kinderen met buisjes, gaatje in het trommelvlies of oorontsteking.
  • SleepSoft: speciale akoestische filters zorgen ervoor dat storende geluiden worden gedempt terwijl de bel, wekker en alarm hoorbaar blijven. Zonder druk of een afgesloten gevoel te veroorzaken.
  • FlyFit: gedurende een vliegreis wordt de hinderlijke druk op het trommelvlies tijdens landen en stijgen gereguleerd. Men komt een stuk fitter aan op de eindbestemming.
  • WorkSafe: zowel op de werkvloer als tijdens hobbywerkzaamheden thuis geschikt. De speciale akoestische filters zorgen voor behoud van de communicatie.
  • PartyPlug: door de akoestische filters blijft de muziek goed hoorbaar. Met de PartyPlug geniet men veilig van muziek tijdens het uitgaan of bij muziekevenementen.

Voor € 12,95 per paar bent u beschermd tegen gehoorschade.