Dutch Design Talent

 

Na diverse mooie samenwerkingen met Nederlandse top-fashiondesigners, biedt Specsavers nu ook een podium voor jong en aanstormend ontwerptalent. Voor de eerste keer in de samenwerking met Specsavers zetten Spijkers en Spijkers en Francisco van Benthum hun kennis en ervaring in om jonge designers te inspireren en te begeleiden bij het ontwerpen van een monturencollectie. Zij hebben de jonge designers Joelle Boers, Janna van Vugt, Sonny Roffel en Bastian Visch uitgekozen om in navolging van de eerdere Dutch Design collecties aan de tekentafel plaats te nemen.

 

Vanaf 1 december verkrijgbaar bij Specsavers!

€139 + 2e bril gratis
“Het is goed dat Specsavers jonge ontwerpers een podium biedt en kennis laat maken met de toepasbaarheid en de restricties die komen kijken bij het ontwerpen van een montuur. Sonny en Bastian hebben beide hele smaakvolle en toepasbare monturen ontworpen waardoor het project voor mij sowieso al geslaagd is".

Francisco van Benthum

“We zijn erg enthousiast over de Dutch Design Talent competitie. Het geeft jonge designers een kans om te laten zien wat ze kunnen. Joelle en Janna zijn beide talentvolle ontwerpersmet een eigen handtekening. Ze laten zien waar ze voor staan en dat is belangrijk in elk ontwerp”.

Spijkers & Spijkers

 

 
Bastian
Visch

" " Bastian's prints ontstaan door zonlicht op lichtgevoelige materialen te laten vallen" "

 

Bastian groeide op in Borås: van oorsprong dé textielstad van Zweden. Daar studeerde hij aan de Swedisch School of Textiles. In Nederland vervolgde hij zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In zijn collecties wil hij ‘grenzen tussen culturen vervagen’. Bastian laat de natuur zijn gang gaan en zijn prints ontstaan door zonlicht op lichtgevoelige materialen te laten vallen. Met behulp van gelaagde silhouetten probeert hij zoveel mogelijk culturen en subculturen met elkaar te mengen. Hij combineert bijvoorbeeld bomerjacks met hoofddoeken en lange rokken.

 
Joelle
Boers

" " Het mengen van materialen, patronen en beelden is kenmerkend voor Joelle" "

 

Joelle is in 2011 afgestudeerd in Textile Design aan de MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts & Design). In 2013 is ze haar eigen label begonnen: JOELLE BOERS. Het werk van Joelle is een reflectie van haar fascinatie voor natuurverschijnselen, technologieën en culturen. Het mengen van materialen, patronen en beelden is kenmerkend voor Joelle. Ze creëert sterke en verfrissende items voor fashion en interieur.

 
Sonny
Roffel

" " Sonny heeft interesse voor het ontdekken en spelen met verschillende materialen en technieken" "

 

Op zeer jonge leeftijd ontdekte Sonny zijn interesse voor fashion. Het was dus een logische stap om in 2009 te gaan studeren aan ArteZ Institude of Arts in Arnhem. In 2011 vervolgde hij zijn opleiding aan de Royal Academy in Den Haag. Hier werd de basis gelegd voor zijn interesse voor het ontdekken en spelen met verschillende materialen en technieken. In 2013 liep Sonny stage bij Francisco van Benthum en in 2014 is hij succcesvol afgestudeerd.

 
Janna
van Vugt

" " Het werk van Janna kenmerkt zich door een sereen en verfijnd beeld" "

 

Na de opleiding Fashion & Design in Den Bosch vervolgde Janna van Vugt haar studie Mode & Textiel aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze heeft stage gelopen bij Spijkers en Spijkers en het Belgische ontwerpersduo A.F. Vandevorst. Architectuur in combinatie met elementen uit de levende natuur is een eindeloze bron van inspiratie voor haar. Voor haar laatste collectie was dit het Goetheneam (1928, Rudolf Steiner). In de soberheid van dit gebouw ligt voor haar de kracht. Het werk van Janna kenmerkt zich door een sereen en verfijnd beeld. Sculpturale vormen en vrouwelijkheid met een rijkdom in details. Momenteel werkt ze als designer voor een kledingmerk.

 


ZOEK EEN WINKEL OF MAAK EEN AFSPRAAK