Hulp bij montuurafmetingen

Bekijk duizenden monturen voor dames en heren op Specsavers.nl en ontdek hoe je de perfecte afmeting van jouw montuur bepaalt.

Achtergrondinformatie bij het opmeten van monturen

Als het goed is, staat er op de binnenkant van je bril een nummer dat er ongeveer zo uitziet: 52 [] 18 135.

Deze informatie heeft betrekking op de afmeting van jouw bril; de glasdiameter, de brugbreedte en de lengte van de veren, alles gemeten in millimeter.

De glasdiameter is de breedte van het glas (in mm) gemeten vanaf de brug. Dit kan een kwestie zijn van persoonlijke smaak, maar is ook afhankelijk van de stijl van jouw montuur.

De brugbreedte is het gat boven je neus tussen de glazen. Het is belangrijk dat dit comfortabel aanvoelt - te strak betekent dat de bril je neus afknelt; te los betekent dat de bril niet stabiel op je gezicht blijft zitten.

De lengte van de veren is meestal een standaardafmeting - 135, 140 of 145 mm. De veren moeten lang genoeg zijn om comfortabel over je oren te passen. Bij brillen met rechte veren wordt deze afmeting niet altijd vermeld.

Ontdek onze deskundige hulp bij montuurafmetingen op Specsavers.nl - bepaal welke afmeting je nodig hebt en blader vervolgens online door meer dan 1000 geschikte brillen.