Computerbril

Werkt u veel achter een computer en heeft u vaak branderige en geïrriteerde ogen? Of zijn ze vaak rood en droog? Dan kan een computerbril, ook wel beeldschermbril genaamd, uw leven een stuk comfortabeler maken.

Beeldschermbrillen zijn brillen met glazen die zodanig geslepen zijn dat zowel op normale leesafstand (30-40 cm) als op beeldschermafstand (50-60 cm) teksten en figuren goed gelezen kunnen worden.

Uit onderzoek is gebleken dat er veel oogproblemen ontstaan bij zogenoemde beeldschermwerkers, personen die meer dan twee uur per dag gebruik maken van een beeldscherm. Zij vormen een grote risicogroep op de werkvloer en naarmate de werktijd achter een beeldscherm toeneemt, stijgt het aantal klachten aanzienlijk. Werkgevers nemen deze klachten gelukkig in toenemende mate serieus om uitval van hun medewerkers te voorkomen.

ARBO-wet
De ARBO-wet heeft geregeld dat u, als u veel achter een computer werkt, recht heeft op een oogonderzoek en in bepaalde gevallen ook op een computerbril. Twijfelt u aan de conditie van uw ogen, maak dan snel een afspraak voor een oogonderzoek bij een van de gediplomeerde Specsavers opticiens.