Wat zijn varifocale glazen met een smartphone-zone?

Naast gewone varifocale glazen, zijn er ook speciale varifocale glazen voor mensen die steeds hun bril op- en afzetten als ze op hun smartphone kijken. Als je ogen daar vermoeid van raken (en grote kans dat dat zo is), zijn varifocale glazen met een smartphone-zone de oplossing. We vertellen je graag meer hierover. 

Iedere 12 minuten kijken we op onze telefoon. Echt. En dan doen we dat ook nog vaak terwijl we iets anders kijken – denk aan de televisie. Dat betekent dat je de hele tijd je focus moet verleggen, waardoor je ogen hard aan het werk moeten. Als je op dit moment een bril hebt met varifocale glazen, is het misschien goed om er eentje te nemen met een zone voor smartphones. Dat geeft een soepelere overgang tussen verschillende afstanden. Je ogen zullen je daarvoor dankbaar zijn. 

Twee kilometer per dag

Onze ogen zijn eigenlijk niet gemaakt voor een smartphone. Maar wist je dat we iedere dag zo’n twee kilometer scrollen op dat kleine schermpje? Dat is 14 kilometer per week – als je dat zou rennen zou het al indrukwekkend zijn. Sommige mensen moeten ook nog eens iedere keer dat ze erop kijken hun bril even afzetten.

Want als je boven de 40 bent, krijgen je ogen moeite met scherp stellen. Als je al varifocale glazen hebt, weet je dat ieder gedeelte in dat glas voor een specifieke afstand tot je ogen is. Een boek lezen bijvoorbeeld. Of autorijden. Het gebruik van je smartphone brengt echter nog iets anders met zich mee: de afstand en de hoek van het scherm zijn anders dan bij gewoon lezen. Een nieuwe manier van informatie tot je nemen, vraagt dus eigenlijk ook om een nieuwe manier van kijken. Vandaar dat er nu varifocale glazen met een smartphone-zone zijn.

Zo werken ze

Varifocale glazen met een smartphone-zone zijn, zoals de naam al zegt, varifocale glazen met een zone speciaal  voor het kijken naar je telefoon. Die houd je namelijk in een andere hoek en op een andere afstand als een boek. Zo schakel je moeiteloos tussen lezen, je smartphone checken en de kamer inkijken. De glazen zorgen ervoor dat dit schakelen makkelijker en sneller gaat. Bovendien zijn varifocale glazen met een smartphone-zone ontspiegeld, zodat je minder last hebt van weerspiegeling van het schermlicht. Dit geeft een beeld dat nog prettiger en scherper is. 

Zijn varifocale glazen met een zone voor smartphone de oplossing voor jou?

Lees hier alles over de SuperDigital-glazen van Specsavers

Lees meer

Voor wie zijn ze geschikt?

Misschien heb je nu al varifocale glazen. Maar als je gebruik maakt van digitale apparaten zoals een smartphone, dan is het verstandig om toch eens te kijken naar varifocale glazen die voor deze schermen een aparte zone hebben. Niet alleen zodat je haarscherp beeld hebt, maar ook om hoofdpijn, vermoeidheid, schouderpijn en vermoeide ogen te voorkomen.