Zijn er verschillen tussen de glazen van een beeldschermbril en de glazen van een varifocale bril voor smartphones?

Onze wereld wordt steeds digitaler. Nieuwe glazen spelen daar handig op in – van varifocale glazen met een zone voor smartphones tot beeldschermglazen. Maar is dat niet hetzelfde? Hieronder lees je wat het verschil maakt.

Waarschijnlijk weet je al dat de focus van varifocale glazen verschilt van boven naar onder. Doordat je ogen bewegen tussen die zones, geeft zo’n bril je scherp beeld op iedere afstand die je nodig hebt. Die zones kunnen zo worden gemaakt dat ze rekening houden met het gebruik van een smartphone. Een beeldschermbril daarentegen geeft je ogen de rust van een vaste focus, maar alleen op de afstand van je monitor. 

Beeldschermglazen

Deze glazen zijn speciaal gemaakt voor als je achter je computer zit. Kies voor een beeldschermbril als je perfect zicht op je monitor wilt en je ogen rust wilt geven. Zo zie je helder wat er op je beeldscherm, telefoon en op papier staat. Voor veraf zien zijn ze dus minder geschikt. Daarmee zijn ze eigenlijk onmisbaar als je vaak op een beeldscherm werkt.

Varifocale glazen met een smartphone-zone

Varifocale glazen geven je zowel scherp zicht bij iets wat ver weg is, als bij het lezen. Maar zoals de naam al zegt, bieden varifocale glazen met een zone voor smartphones een betere ervaring wanneer je op zo’n klein scherm kijkt. Een deel van de glazen is namelijk speciaal gemaakt voor dit apparaat en je schakelt er prettiger mee tussen de afstanden. Je ogen hebben minder tijd nodig om scherp te stellen. Deze glazen zijn dus helemaal klaar voor je digitale leven: op ieder moment geven ze je een scherp en comfortabel zicht. 

Zijn varifocale glazen met een zone voor smartphones de oplossing voor jou?

Lees hier alles over de SuperDigital-glazen van Specsavers

Lees meer

Wat past het beste bij mij?

Welke glazen zijn nu het beste voor jou? Zit je vaak meerdere uren per dag voor een beeldscherm, dan kan een beeldschermbril zeker helpen om scherp te zien en vermoeide ogen voorkomen. Zeker als je ouder dan 40 jaar bent, want mensen krijgen dan vaak wat meer moeite om dichtbij scherp te zien.

Met varifocale glazen met een smartphone-zone zie je goed op alle afstanden. Even je smartphone checken is dus heel makkelijk. Een bril met een smartphone-zone draag je dan ook de hele dag door, een beeldschermbril alleen als je achter de computer zit. Daarom is het vaak een goed idee beide soorten brillen te gebruiken.