Wat kosten glazen met een smartphone-zone?

Het ene varifocale glas is het andere niet. Er zijn veel soorten. Verschillende zijn aangepast op hoe we tegenwoordig kijken; denk bijvoorbeeld aan hoe vaak we nu achter een beeldscherm zitten. Heeft dat ook gevolgen voor de prijs van deze glazen? En zo ja, hoe zit dat dan?

Als je op dit moment varifocale glazen hebt, weet je waarschijnlijk dat ze iets duurder zijn dan enkelvoudige glazen. Dit is niet heel verrassend: het aanmeten is ingewikkelder en de glazen zijn een stuk moeilijker om te maken. Bij een varifocale bril is ieder glas speciaal op maat gemaakt. Maar als we daar nu nieuwe eigenschappen en voordelen aan toevoegen, gaat de prijs dan omhoog? Vaak wel, maar dat hoeft niet heel veel te zijn.

Waarom zou ik dan hiervoor kiezen?

Als je vaak op het scherm van je telefoon kijkt, kunnen varifocale glazen met een smartphone-zone veel verlichting bieden. Ten eerste heb je de hele dag door een scherper beeld en minder gedoe, omdat je je bril niet steeds hoeft af te zetten bij gebruik van je smartphone. Met deze nieuwe glazen schakel je sneller en gemakkelijker tussen de afstanden, omdat je ogen met minder moeite de juiste scherpte vinden.

Aangezien we gemiddeld 12 keer per uur op onze smartphone kijken en omdat het schakelen tussen apparaten best inspannend is voor je ogen, kunnen je ogen wel wat hulp gebruiken. We weten namelijk dat steeds meer mensen klagen over hoofdpijn, droge en vermoeide ogen en last hebben van onscherp zicht. Varifocale glazen met een smartphone-zone kunnen al die klachten verminderen.

SuperDigital: passend bij onze nieuwe leefstijl

We hebben varifocale glazen ontwikkeld die perfect zijn voor het dagelijks gebruik van een smartphone. Je houdt zo’n scherm namelijk in een andere hoek en dichterbij je ogen dan wanneer je een boek leest. SuperDigital is de naam van deze unieke glazen, en ze hebben een zone speciaal voor het gebruik van een telefoon. Je ogen kunnen hiermee sneller schakelen tussen de verschillende kijkafstanden. En dat merk je echt: als je glazen gebruikt die daar niet op afgestemd zijn, heb je daar lichamelijk last van. Wat deze glazen kosten? De prijs begint vanaf €440 per bril (inclusief kraswerende laag en ontspiegeling t.w.v. €100). Vervolgens bepaal je zelf of je daar opties aan toe wilt voegen, zoals gekleurde of polariserende glazen.

Zijn varifocale glazen met een zone voor smartphone de oplossing voor jou?

Lees hier alles over de SuperDigital-glazen van Specsavers

Lees meer