Vorm gezicht

Een juiste montuurkeuze is in balans met de vorm van uw gezicht en accentueert uw meest karakteristieke gelaatstrekken. Gebruik de onderstaande afbeeldingen om u te helpen bij het bepalen van het juiste montuur.

Ovaal

Ovale gezichten hebben over het algemeen zeer gelijkmatig proporties. Hierdoor passen bijna alle modellen bij dit type gezicht. Zoek het avontuur eens op met wat extremere modellen!

Ovaal Groot

Rechthoekig

Een rechthoekig gezicht wordt bepaald door hoge jukbeenderen en een wat hoger voorhoofd. Probeer eens een rechthoekig of vierkant model voor een goede balans tussen bril en gelaat. Vermijd kleine, hoekige vormen.

Rechthoekig Groot

Rond

Een rond gezicht is redelijk kort met een breed voorhoofd, ronde wangen en een ronde kin. Probeer eens een hoekig, rechthoekig of geometrisch model waardoor de aandacht op de bovenkant van uw gelaat wordt gevestigd. Vermijd kleine, ronde modellen en rechthoekige monturen die uw gezicht ronder maken.

Rond

Vierkant

Een vierkant gezicht wordt bepaald door een wat groter voorhoofd, een brede kaak en vierkante kin. Probeer eens een ovale vorm of vierkant model om uw meest karakteristieke gelaatstrekken te benadrukken. Vermijd dunne, hoekige vormen.

Vierkant Groot