Veteranenkorting​

Wij staan altijd voor u klaar

Wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Hieronder vindt u een lijst met meest gestelde vragen. U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er bij een oogmeting?

Onze gratis deskundige oogmeting wordt uitsluitend door een gediplomeerde opticien uitgevoerd. De oogmeting bestaat uit 3 onderdelen: de voormeting, de oogdrukmeting en de oogmeting. Bij de voormeting wordt met behulp van de autorefractor de eerste objectieve oogmeting gedaan. Dit is belangrijk om inzicht te krijgen in uw gezichtsvermogen. Na de voormeting wordt een oogdrukmeting gedaan. We meten de druk in het oog. U kunt namelijk een verhoogde oogdruk hebben, zonder dat u klachten ervaart. Bij een continu verhoogde druk in het oog, kan de oogzenuw worden aangetast. Wanneer uw oogdruk anders is dan normaal, verwijzen wij u naar uw huisarts. Vervolgens wordt tijdens de oogmeting bepaald of u verziend bent (objecten dichtbij zijn onscherp), bijziend (objecten van ver zijn onscherp) of dat u astigmatisme heeft (troebel zicht als u naar voorwerpen om u heen of verder weg kijkt). Het doel is om een optimale sterkte te bepalen, waardoor u met behulp van een bril of contactlenzen comfortabel kunt zien.

Hoelang duurt een oogmeting?

Een oogmeting duurt gemiddeld 20 minuten.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten testen?

Voor de meeste mensen is het raadzaam om elke twee jaar een oogtest te laten doen. Maar als u klachten heeft adviseren we u om eerder te komen.

Voorwaarden

Voorwaarden bril

30% korting op uw bril of zonnebril geldt bij aankoop van elk montuur vanaf €89. Deze korting wordt berekend over het totale aankoopbedrag gebaseerd op montuur, glazen en glasopties. Standaard 1.5 enkelvoudige glazen op sterkte zijn gratis bij elk montuur. De aanbieding geldt uitsluitend op vertoon van uw persoonlijke Veteranenpas. Heeft u een (aanvullende) zorgverzekering met een complete bril als brillenvergoeding (de naturabril) dan kunt u ook van deze aanbieding profiteren. Wat die aanbieding inhoudt, is afhankelijk van uw naturaverzekering en de door u gewenste bril of zonnebril. Vraag daarom in uw Specsavers-winkel naar die aanbieding. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. ©2021 Specsavers.

Voorwaarden hoortoestel

Uw basisverzekering vergoedt 75% van uw hoortoestellen. De voorwaarden voor deze vergoeding is dat uw oren revalideerbaar zijn, u minimaal 35 dB gehoorverlies aan beide oren heeft, uw hoortoestellen binnen de wettelijke categorieën (1 t/m 5) vallen en dat u in de laatste 5 jaar geen vergoeding voor hoortoestellen heeft ontvangen. Als u toch nog een resterende eigen bijdrage heeft, zal Specsavers echter dit resterende bedrag tot 31-12-2021 voor u betalen. Een eventueel openstaand eigen risico vanuit uw basisverzekering zult u nog wel moeten betalen. Als u echter bij Zilveren Kruis of De Friesland verzekerd bent, hoeft u geen eigen risico te betalen bij de aanschaf van hoortoestellen. Als u een oplaadbaar hoortoestel koopt, heeft u nog wel een oplader t.w.v. € 140 nodig. Deze dient apart aangeschaft te worden. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden zowel de eigen bijdrage van uw hoortoestel én de oplader. In dat geval zal Specsavers eerst de eigen bijdrage van het hoortoestel declareren en daarna de kosten voor uw oplader. Onze onzichtbare hoortoestellen zijn niet geschikt voor ieder type gehoorverlies. In de gratis batterijen aanbieding ontvangt u maximaal 36 stuks per hoortoestel.