Veteranenkorting​

Wij staan altijd voor u klaar

Wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Hieronder vindt u een lijst met meest gestelde vragen. U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er bij een oogmeting?

Onze gratis deskundige oogmeting wordt uitsluitend door een gediplomeerde opticien uitgevoerd. Bij de oogmeting wordt er naar de sterkte en de beste correctie voor uw ogen gekeken. De oogmeting bestaat uit 3 onderdelen: de voormeting, de oogdrukmeting en de oogmeting. Bij de voormeting wordt met behulp van de autorefractor de eerste objectieve oogmeting gedaan. Dit is belangrijk om inzicht te krijgen in uw gezichtsvermogen. Na de voormeting wordt een oogdrukmeting gedaan. Vervolgens wordt tijdens de oogmeting bepaald of u verziend bent (objecten dichtbij zijn onscherp), bijziend (objecten van ver zijn onscherp) of dat u astigmatisme heeft (troebel zicht als u naar voorwerpen om u heen of verder weg kijkt). Het doel is om een optimale sterkte te bepalen, waardoor u met behulp van een bril of contactlenzen comfortabel kunt zien.

Hoelang duurt een oogmeting?

Een oogmeting duurt gemiddeld 20 minuten.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten testen?

Voor de meeste mensen is het raadzaam om elke twee jaar een oogmeting te laten doen. Maar als u klachten heeft adviseren we u om eerder te komen. Als u ook naar de gezondheid van uw ogen wilt laten kijken adviseren bij u een ooggezondheidsonderzoek af te spreken bij de optometrist.

Voorwaarden

Voorwaarden bril

30% korting op uw bril of zonnebril geldt bij aankoop van elk montuur vanaf €89. Deze korting wordt berekend over het totale aankoopbedrag gebaseerd op montuur, glazen en glasopties. Standaard 1.5 enkelvoudige glazen op sterkte zijn gratis bij elk montuur. De aanbieding geldt uitsluitend op vertoon van uw persoonlijke Veteranenpas. Heeft u een (aanvullende) zorgverzekering met een complete bril als brillenvergoeding (de naturabril) dan kunt u ook van deze aanbieding profiteren. Wat die aanbieding inhoudt, is afhankelijk van uw naturaverzekering en de door u gewenste bril of zonnebril. Vraag daarom in uw Specsavers-winkel naar die aanbieding. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. ©2022 Specsavers.

Voorwaarden hoortoestel

Uw basisverzekering vergoedt tot 75% van uw hoortoestel. Eventuele aanvullende verzekering vergoedt de 25% eigen bijdrage wellicht geheel of gedeeltelijk. U dient zelf altijd de resterende 25% eigen bijdrage te betalen. Specsavers neemt nu echter tijdelijk deze resterende 25% eigen bijdrage voor 2 hoortoestellen voor haar rekening. De actie is geldig indien u de proef uiterlijk 31-08-2021 bent gestart. Het wettelijke eigen risico van €385 kan van toepassing zijn. Heeft u ook geen eigen risico meer dan betaalt u dus niet bij. Extra voordeel voor Zilveren Kruis en De Friesland verzekerden: u betaalt geen eigen risico.