Prijzen hoortoestellen

Prijzen hoortoestellen

Specsavers streeft ernaar om betaalbare en professionele hoorzorg te leveren voor iedereen. Doordat Specsavers een groot internationaal bedrijf is, profiteren we van schaalvoordelen waardoor wij de inkoopprijzen van onze producten laag kunnen houden. Dit voordeel rekenen wij door aan onze klanten.

Wat uw hoortoestel exact gaat kosten, kunnen wij u nu helaas nog niet vertellen. U wordt na het invullen van een vragenlijst door uw zorgverzekeraar in een van de categorieën ingedeeld, waarvoor verschillende tarieven zijn vastgelegd. Wij hebben geen invloed op deze kosten. We kunnen u wel vooraf de prijzen per categorie per zorgverzekeraar laten zien.

De eigen bijdrage

Sinds 1 januari 2013 is het prijskaartje van een hoortoestel, de eigen bijdrage die u daarvoor betaalt. De overheid heeft bepaald dat dit 25% van de aanschafwaarde van het hoortoestel is, dit bedrag betaalt u in de Specsavers winkel waar u het hoortoestel koopt. Indien u voldoet aan alle voorwaarden, wordt de resterende 75% vergoed door uw zorgverzekeraar.

Tijdelijke actie: profiteer nu van 2 gratis hoortoestellen! Nog tot en met 3 januari 2016 krijgt u bij Specsavers 2 gratis hoortoestellen.

gehoorapparaat gehoorapparaat gehoorapparaat

Uw 1e hoortoestel

gehoorapparaat gehoorapparaat

Uw 2e hoortoestel

Zo wordt de prijs van uw hoortoestel bepaald:

De overheid heeft bepaald dat 25% van de aanschafwaarde van ieder hoortoestel geldt als uw eigen bijdrage. Omdat Specsavers voorkeurspartner is van alle zorgverzekeraars garanderen wij u altijd de maximale vergoeding van de resterende 75% op beide hoortoestellen vanuit uw zorgverzekering.

Indien u echter nog een eigen risico heeft, wordt dit bedrag door uw zorgverzekeraar op de 75% vergoeding in mindering gebracht.

Alleen Specsavers vergoedt de eigen bijdrage van 25% op het eerste hoortoestel. U hoeft deze dus nooit te betalen. Indien u een tweede hoortoestel nodig heeft, betaalt u alleen de eigen bijdrage voor dit tweede hoortoestel.

Als u ook geen eigen risico meer heeft, is het eerste hoortoestel voor u als het ware gratis. Indien u een tweede hoortoestel nodig heeft, betaalt u hiervoor in dit geval alleen de eigen bijdrage.

Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

Eigen risico
Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. U kunt ook vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico.

Verplicht eigen risico
In 2014 betaalt u de eerste € 360 van zorg uit het basispakket zelf. In 2015 wordt dat zelfs verhoogd naar € 375. Dit is het verplicht eigen risico.

Eigen bijdrage
Voor sommige zorg uit het basispakket moet u een eigen bijdrage betalen. Dat betekent dat u een deel van de kosten zelf moeten betalen. Dit komt bovenop uw eigen risico.

Specsavers trakteert:
2 gratis hoortoestellen!

Bekijk de aanbieding

Eigen bijdrage

Na het invullen van een vragenlijst wordt u door uw zorgverzekeraar in één van de categorieën ingedeeld. In dit overzicht laten we u vooraf de vastgestelde prijzen per categorie per zorgverzekeraar zien. Alleen Specsavers vergoedt de volledige eigen bijdrage op het eerste hoortoestel bij alle categorieën (1 t/m 5), en tijdelijk tot en met 3 januari 2016 óók op het tweede hoortoestel.


Selecteer uw zorgverzekeraar:

Selecteer hierboven uw zorgverzekeraar en bekijk de eigen bijdrage per categorie.

Aan deze bedragen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer voor de actuele prijs altijd bij uw audicien.

Kom bij ons langs!

en laat u adviseren door onze StAr geregistreerde audiciens

Vind uw winkel

Altijd bij Specsavers