Batterijen voor hoortoestellen

De advance-batterijen van Specsavers worden geproduceerd door Rayovac , de marktleider in hoortoestellen batterijentechnologie. Rayovac gebruikt maar liefst 104 verschillende kwaliteitscontroles om iedere batterij voor de verkoop te testen. Daardoor kunnen wij garanderen dat u bij ons altijd krachtige en consistente batterijen koopt.

De batterijen zijn zeer krachtig en werken op het zogenaamde ‘ Zinc Air’ principe. Door een unieke constructie wordt lucht van buiten de batterij gebruikt. Hierdoor wordt een batterij gecreëerd met veel meer kracht dan de oudere technologie. Ongeacht het type batterij dat u koopt, krijgt u bij Specsavers altijd 2 doosjes batterijen van 6 stuks voor de prijs van 1. Ofwel 12 batterijen voor de prijs van 4,95. Alle batterijen worden geproduceerd door Rayovac en zijn beschikbaar in de volgende varianten:

  • Maat 10 (geel) Premium Zinc Air 1.4V
  • Maat 13 (oranje) Premium Zinc Air 1.4V
  • Maat 312 (bruin) Premium Zinc Air 1.4V
  • Maat 675 (blauw) Premium Zinc Air 1.4V

Hieronder staan de antwoorden op een aantal mogelijke vragen. Voor overige vragen verzoeken we u om contact op te nemen met de audicien van Specsavers.

1. Welke batterij moet ik gebruiken voor mijn hoortoestel?
Batterijen voor hoortoestellen worden verkocht in 4 maten. Bij Specsavers betaalt u altijd dezelfde prijs, ongeacht het type batterij dat u nodig heeft. Controleer de gebruiksaanwijzing van uw hoortoestel of laat u adviseren door uw audicien over het geschikte type batterijen.

2. Hoe lang gaat mijn batterij mee?
De levensduur van uw batterij wordt bepaald door het type hoortoestel en de duur waarin u uw toestel gebruikt. Uw audicien kan u een inschatting hiervan geven.

3. Hoe dien ik mijn batterijen te bewaren?
Wij adviseren u om uw batterijen op kamertemperatuur te bewaren. Voorkom dat batterijen op een zeer warme locatie worden bewaard. Dit verkort de levensduur. Een zeer koude bewaartemperatuur is ook niet te adviseren, evenals het los bewaren in bijvoorbeeld het zakje van uw jas. Breng de batterijen niet in contact met metalen voorwerpen. Houd de batterijen uit de buurt van kinderen. Als een kind een batterij heeft ingeslikt adviseren we u om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw dokter.

4. Waarom zit er een stickertje op mijn batterijen?
Het stickertje op de batterij zorgt ervoor dat de batterijen fris blijven doordat er geen buitenlucht bij komt. Verwijder het pas als u de batterijen gaat gebruiken en wacht een minuut voordat u de batterij in uw hoortoestel plaatst. Dit zorgt ervoor dat de buitenlucht zich goed kan vermengen met de inhoud van de batterij zodat deze optimaal werkt.

5. Tips voor optimaal gebruik batterijen:

  • Laat het stickertje op de batterij totdat u deze gaat gebruiken
  • Neem altijd een extra pakje batterijen mee zodat u uw gehoor niet verliest op kritieke momenten
  • Neem ze niet los in uw jaszak mee
  • Bewaar de batterijen op kamertemperatuur Ventileer ‘s nachts het batterijencompartiment van uw hoortoestel
  • Bewaar de batterijen niet in de buurt van metalen voorwerpen