Gehoorbescherming

Veel werknemers, bijvoorbeeld in de bouw, werken regelmatig in een lawaaiige omgeving. Als norm geldt dat boven de 80 decibel (dBA) geluid schadelijk is voor het gehoor. Om gehoorbeschadiging te voorkomen, zijn er in de Arbo-wet regels opgenomen over gehoorbescherming. De werkgever is verplicht er alles aan te doen om het lawaai zoveel mogelijk te beperken. Als het geluid harder is dan 80 dBA moet de werkgever zijn werknemers gehoorbescherming ter beschikking stellen. Bij geluid harder dan 85 dBA is de werknemer verplicht om gehoorbescherming te dragen. Specsavers biedt een brede range van moderne gehoorbescherming voor de professionele werkomgeving.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van dagelijkse situaties:

  • Normaal gesprek – 60-65 dBA
  • Een drukke straat – 78-85 dBA
  • Maaimachine – 85 dBA
  • Vorkheftruck – 90 dBA
  • Boormachine – 98 dBA
  • Nachtclub – 110 dBA
  • Kettingzaagmachine – 115-120 dBA

Specsavers biedt een ruime selectie oordoppen aan die uw oren beschermen maar er wel voor zorgen dat u nog steeds belangrijke geluiden, zoals stemmen, goed hoort. Naast het standaard aanbod van het merk Alpine voor alledaags gebruik is er een custom made aanbod voor bijzondere werksituaties en meer gespecialiseerde omgevingen.

Standaard aanbod

Specsavers levert gehoorbeschermers van het merk Alpine. Deze zijn vervaardigd uit duurzaam en flexibel materiaal, dat door de lichaamswarmte zacht wordt en zich aanpast aan de vorm van de gehoorgang. Daardoor zitten de thermo plugs zeer comfortabel in het oor. De producten worden geleverd in een fraai kunststof doosje. Voor het makkelijk inbrengen van de oordoppen, wordt een handig inbrenghulsje meegeleverd.

Custom made aanbod

In principe werkt het Custom Made aanbod identiek aan het Standaard Aanbod. Echter bij deze producten wordt een oorafdruk gemaakt en ontstaat een unieke en individuele gehoorbescherming van zeer hoge kwaliteit. De custom made gehoorbeschermers zijn inclusief luxe etui en schoonmaakhaakje, anti-allergische coating en 5 jaar garantie. Op de pasvorm wordt 3 maanden garantie gegeven.