Contactlenzen

Contactlenzen zijn comfortabeler, gemakkelijker en betaalbaarder dan ooit. Het Specsavers-assortiment bestaat uit diverse hoogwaardige contactlenzen en biedt een ruime keuze aan merken voor elke voorkeur en levensstijl. Naast maand-, daglenzen, dag- en nachtlenzen kunt u bij ons ook terecht voor torische, bifocale of multifocale contactlenzen. Specsavers heeft volledig getrainde contactlensspecialisten die u zowel voor en na de aanschaf adviseren. 
 
Easyvision lenzen worden speciaal voor Specsavers geproduceerd door de belangrijkste en meest kwalitatieve fabrikanten van contactlenzen. De productie is volgens de laatste technologische ontwikkelingen en er worden materialen gebruikt die ervoor zorgen dat de contactlenzen makkelijk en comfortabel te dragen zijn.
 

Gratis professionele oogmeting

Het uitgebreide oogonderzoek van Specsavers wordt gedaan door een gediplomeerde opticien. Tijdens dit onderzoek vragen we naar uw behoeften bij het dragen van contactlenzen. Wanneer wilt u graag contactlenzen dragen? Iedere dag, af en toe, voor speciale doeleinden of zelfs dag en nacht? Vervolgens kiezen we samen met u het juiste type lens.

Let op:

- Bent u nog geen klant van Specsavers en wenst u een heraanpassing van zachte lenzen? Doet u deze dan uiterlijk 30 minuten voor de oogmeting uit.
- Bent u nog geen klant van Specsavers en wenst u een heraanpassing van harde lenzen? Doet u deze dan uiterlijk een dag voor de oogmeting uit.
- Bent u al klant van Specsavers en wenst u een heraanpassing, dan mag u uw lenzen gewoon inhouden.

Contactlenzen teach

De meest gekozen lenstypes

Maand lenzen
U kunt gedurende een maand hetzelfde paar lenzen dagelijks dragen. Deze lenzen zijn het meest geschikt als u meer dan 3 dagen per week uw lenzen draagt. Specsavers heeft ook torische maandlenzen (met cilinder) en varifocale maandlenzen in het assortiment. Al vanaf €4,95 per paar.
 
Daglenzen
Daglenzen bieden u het hoogste draag- en gebruikscomfort omdat u iedere dag nieuwe lenzen gebruikt. Hiermee wordt de meest veilige en hygiënische manier van lens dragen gegarandeerd. Ook 
ideaal om af te wisselen met het dragen van een bril, voor op vakantie, een avondje uit of tijdens het sporten. Specsavers heeft ook torische lenzen (met cilinder) en varifocale lenzen in het assortiment. Al vanaf €19,95 per maand.
 
Silicone hydrogel lenzen
Dit is de nieuwste generatie contactlenzen. Deze lenzen laten meer zuurstof door dan de traditionele zachte hydrogelcontactlenzen. Dit maakt de lens comfortabeler en daardoor kunt u 
deze langer dragen. Silicone hydrogel (SH) lenzen zijn er in maandlenzen, daglenzen, torische en varifocale lenzen. Al vanaf €14 per maand.
 

Dag- en nachtlenzen - U draagt non-stop, dag en nacht, dezelfde lenzen tot wel 30 dagen achter elkaar. Uitermate geschikt voor mensen die lange dagen maken, wisselende diensten werken of midden in de nacht oproepbaar zijn.

Uw Specsavers-lensspecialist kan u adviseren welke lens het best past bij uw ogen, levensstijl en behoeftes.
 

Prijzen en pakketten

U kunt bij Specsavers uw lenzen aanschaffen op de manier die u het prettigst vindt. Onze vaste lage prijzen gelden voor iedere manier van aanschaffen, of u uw pakket nu in de winkel haalt of gratis thuis laat bezorgen.

Maandlenzen 6 maanden pakket vanaf €29,70 (6 paar); dat is dus slechts €4,95 per maand.
Daglenzen vanaf €19,95 per maand (30 paar).

Deze prijzen zijn inclusief:

• Gratis bril t.w.v. €59 (voorwaarden)
• Gratis aanpassen en controle
• Gratis uitproberen
• Gratis thuisbezorgen

Nazorg

Regelmatige controle van uw contactlenzen is van essentieel belang voor de gezondheid en verzorging van uw ogen. Bij deze controles kan uw opticien u deskundige nazorgadviezen geven en eventuele problemen met uw lenzen oplossen. Als u betaalt met een automatische afschrijving dan heeft u gratis onbeperkte nazorg.

Draagt u voor het eerst lenzen, dan vinden er gedurende de eerste weken en maanden diverse controles plaats. Na die tijd is het verstandig regelmatig controles te laten verrichten.

Zo doet u uw lenzen in en uit

Hoewel lenzen veel gemak en comfort kunnen brengen, durven veel Nederlanders er niet aan te beginnen. Bijna de helft (46 procent) van de brildragers heeft ooit overwogen om lenzen te dragen, maar zag hier uiteindelijk toch vanaf. Voornaamste redenen zijn dat mensen het eng vinden om aan hun ogen te komen (38 procent) en het onhandig vinden omdat ze denken dat het teveel gedoe is en tijd kost (35 procent). Zo blijkt uit een onderzoek dat wij deden onder bril- en contactlensdragers. We hebben de uitkomsten van het onderzoek gebruikt voor een handig instructiefilmpje voor het dragen van contactlenzen. Hierin wordt onder andere duidelijk uitgelegd hoe je contactlenzen gemakkelijk en hygiënisch in- en uit doet.